Over mijzelf

Over mij

Mijn naam is Karin Steegstra – Kromdijk. Samen met mijn man en twee jong volwassen kinderen woon ik in Hazerswoude Dorp. Ik ben ruim 30 jaar werkzaam in het onderwijs. Eerst als groepsleerkracht in diverse groepen en gaande weg steeds meer als remedial teacher. Op dit moment werk in naast mijn praktijk als remedial teacher op een Vrije School en een Montessorischool. Ik heb ervaring met leerlingen met dyslexie, dyscalculie, visuele beperking, problemen met plannen, begrijpend lezen, technisch lezen, spellen en rekenen.

Naast mijn opleiding Master SEN ( Special Educational Needs) heb ik nascholing gevolgd bij Ik leer anders (beelddenkers); Met Sprongen Vooruit (rekenen); Taal in Blokjes (lezen en spellen); Jamara-rekenen; Masterplan Dyslexie; dyslexie voor (mede)behandelaars; Behandelaar Ernstige Reken- en Wiskundeproblemen en Dyscalculie; Zo leer je kinderen lezen en spellen en ben ik ONL dyslexie-behandelaar geweest.

Paarden als onderdeel van mijn leven

Paarden zijn altijd een rode draad in mijn leven geweest. Als jong meisje was ik vaak bij de paarden te vinden. Mijn puberteit heb ik het grootste gedeelte op de rug van een paard doorgebracht. Na mijn studententijd reed ik tijdens vakanties en op een manege. Toch bleef het kriebelen en toen de kinderen groot waren, besloot ik een eigen paard te kopen. 

Sinds 2012 is mijn Tinkermerrie Kayleigh in mijn leven. Zij helpt mij met het coachen. Nu ik de basisopleiding cognitief coachen met paarden heb afgerond, start ik in januari 2022 met de opleiding Kindercoach met paarden bij het Centrum voor Paardencoaching in Putten. Mijn werk als remedial teacher en mijn passie voor paarden komen hierdoor samen. Vanaf het najaar 2022 ga ik ook leerlingen van het basisonderwijs met leerproblemen ondersteunen met hulp van de paarden.