Coachen met paarden

Paardencoaching

Paardencoaching is een vorm van coaching, waarbij gebruik wordt gemaakt van het spiegelende vermogen van een paard. Paarden zijn prooi- en vluchtdieren, ze leven in het hier en nu. Voor hen is er geen verleden of toekomst. In een kudde communiceren paarden met kleine signalen en houden ze elkaar in de gaten voor de veiligheid van de groep. Tijdens een paardencoachsessie maakt het paard het onbewuste bewust, door het laten zien van deze signalen.

Paardencoaching is geschikt voor bijna iedereen. Je hoeft helemaal niets met paarden te hebben. Tijdens de coachingssessie gaan we samen met mijn paard kijken hoe je verdieping in je leven kunt aanbrengen of hoe je je kwaliteiten kunt inzetten. Daarnaast kan paardencoaching o.a. ingezet worden bij het werken aan loslaten, maken van keuzes, grenzen stellen, balans zoeken, piekeren, niet lekker in je vel zitten, perfectionisme, controle, omgaan met lastige mensen en situaties.

Het verloop

Na een intakegesprek om de coachvraag helder te krijgen, gaan we kennis maken met het paard. Je gaat contact maken met het paard op een manier die bij je past. Er wordt niet gereden, de coaching vindt plaats naast het paard. Wanneer je het niet wilt, hoef je ook niet in de buurt van het paard te komen. Als coach geef ik feedback op wat ik zie en ervaar bij jou en het paard. Hierover gaan we in gesprek en leggen we de link naar je coachvraag. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een voorgesprek, werken met het paard en een nagesprek.

Na de sessie geef ik aan waar je thuis verder mee aan de slag kunt en bespreken we of er behoefte is aan een volgende sessie. De ervaring leert dat de coachvraag meestal niet in één sessie is opgelost.

Een sessie van ongeveer 1,5 uur bedraagt € 95,00 *

*incl. btw voor particulieren, excl. btw voor bedrijven.

Na de sessie stuur ik een tikkie en per mail de factuur.

Terra Epona staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 83733507 en btw-nummer: NL003870048B13.

 

 

Wil je ervaren hoe een paard je verder kan helpen in je leven?

Maak een afspraak via de app, bel me of stuur me een mail.